У окупованому Криму катували людину, яка шукала вивезених українських дітей

Дата: 15 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму затримали й катували людину, яка намагалася дізнатися про місцезнаходження незаконно вивезених українських дітей.

Про це на конференції з людського виміру ОБСЄ розповіла правозахисниця громадської організації “Регіональний центр з прав людини” Катерина Рашевська, передає “Крим.Реалії”.

Катерина Рашевська

За словами правозахисниці, після цього випадку її колеги ухвалили рішення припинити збирати інформацію про вивезених дітей на півострові, оскільки це дуже небезпечно для тих, хто готовий допомагати у пошуках.

Загалом, за даними правозахисників, вдалося ідентифікувати 19 546 українських дітей, яких у насильницький спосіб депортували на російську та білоруську території.

За півтора року з початку повномасштабної війни вдалося повернути лише близько 300 дітей.

За розрахунками експертів, якщо такі темпи збережуться, решту дітей вдасться повернути приблизно через 80 років. Громадські діячі переконані, що навіть за рік буде пізно, бо українським дітям “промивають мізки”, через що вони бояться повертатися додому.

Нагадаємо, у Білорусі влада влаштувала зустріч іноземних дипломатів із дітьми, депортованими з окупованих територій України.

Білорусь визнає депортацію українських дітей, а також те, що процес триває за особистої підтримки та згоди самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Він розповідав про нібито оздоровлення дітей з постраждалих регіонів Донбасу в білоруських таборах та санаторіях, а також про те, що механізм допомоги “ретельно продумано” заздалегідь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter