В окупованій Макіївці школяр помер від вибуху гранати

Дата: 06 Липня 2020
A+ A- Підписатися

В окупованій російськими бойовиками Макіївці внаслідок розриву гранати помер школяр. 

Про це повідомляє видання “Інформаційний спротив” з посиланням на місцеві медіа. 

15-річний Сергій Б. підірвав гранату прямо у власній квартирі, через що в помешканні вибило всі вікна. У цей час його мати була на роботі. Після інциденту хлопця доставили до реанімації, однак він загинув від отриманих поранень. Місцеві медіа не уточнюють, де саме знайшов вибуховий пристрій школяр. 

Як відомо, за даними ЮНІСЕФ, із 2014 року зареєстровано понад півтори тисячі жертв наземних мін та боєприпасів, що не вибухнули. Водночас 65% нещасних випадків сталися на непідконтрольних уряду територіях. Міни та нерозірвані снаряди становлять загрозу життю двох мільйонів людей на Сході України. 

Ще у 2018 році Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт про протимінну діяльність в Україні. Після цього піротехніки розмінували більш ніж 60 гектарів землі на Луганщині, а також територію біля Петрівського та Богданівки на Донеччині. 

Раніше ZMINA розповідала про те, як українські діти, постраждалі від мін та вибухонебезпечних залишків війни, не отримують достатньої допомоги.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter