У Новосибірську з’явилися графіті про звірства росіян у Бучі на Київщині

Дата: 06 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Новосибірську з’явилися графіті, що стилізовано зображують звірства російської армії та масові вбивства мирних жителів в Бучі на Київщині під час тимчасової окупації міста у квітні 2022 року.

Про це повідомляється у телеграм-каналі Meduza – live.

Джерело: телеграм-канал Meduza – live

Малюнки на асфальті зображують загиблих людей із зв’язаними ззаду руками. Є стилізована назва міста, також з використанням зображенням зв’язаних рук.

Джерело: телеграм-канал Meduza – live
Джерело: телеграм-канал Meduza – live
Джерело: телеграм-канал Meduza – live

Фотографії стріт-арту “Медузі” надіслав читач, який побажав зберегти анонімність.

Нагадаємо, що після звільнення Київщини від російських окупантів стало відомо про вбивство російськими солдатами тисяч цивільних — місцевих жителів. Попри наявні фото та відео, а також свідоцтва очевидців, військове керівництво РФ назвало публікацію доказів звірств росіян “провокацією” України.

Росія офіційно називає фото- та відеодокази звірств власної армії на Київщині фейками та запевняє – під час російської окупації в місті не постраждав жоден цивільний. Речниця російського МЗС Марія Захарова навіть звинувачує міжнародні медіа, які показали всьому світу кадри зі звільненої від окупантів Київщини, у “співучасті у злочині у місті Буча”.

Водночас усі такі твердження Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Росії щодо воєнних злочинів, зокрема в Бучі Київської області, спростував вебсайт журналістських розслідувань “Bellingcat”.

За даними журналістів-розслідувачів, у період окупації в Бучі Київської області діяли підрозділ росгвардії “Витязь”, 76-та парашутно-десантна дивізія з Пскова, а також військові з Чечні.

Служба безпеки України вже встановила особи майже 900 російських військових, які скоювали злочини проти мирного населення на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter