СБУ встановила майже 900 військових РФ, які катували та вбивали цивільних на Київщині. Деяким вже оголосили підозри

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України встановила особи майже 900 російських військових, які чинили злочини проти мирного населення на Київщині. Одному з командирів підрозділу окупантів, який, ймовірно, розстріляв місцевих чоловіків, прокуратура оголосила підозру.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко та видання “Слідство.Інфо”.

Фото: Sergei Supinsky/AFP
“В української спецслужби є вся інформація на окупантів, а також докази їхніх звірств. Наразі перевіряються дані щодо причетності до злочинів ще понад 2,5 тисячі рашистів, чиї підрозділи базувалися на території Київської області. СБУ продовжує документувати кожного російського загарбника. Слідчі та оперативні підрозділи Служби опитали майже 7 тисяч свідків ворожих звірств. Також СБУ викрила близько 100 колаборантів, які допомагали ворогу на Київщині”, – йдеться у повідомленні.

За словами Дехтяренка, аби продовжити ефективну роботу з документування воєнних злочинів окупантів, Служба безпеки України відкрила окрему гарячу лінію. Українців, які мають інформацію про злочини російських загарбників у Київській області, закликають телефонувати за номером +38 096 928 93 89.

Також за інформацією журналістів видання “Слідство.Інфо” Бучанська окружна прокуратура оголосила підозру білорусу Сергію Колоцею. За даними слідства, він розстріляв щонайменше чотирьох цивільних у Бучі. 

Йдеться про чотирьох чоловіків, тіла яких лежали біля будівельних матеріалів на одній з вулиць в Бучі. У декого з чоловіків були звʼязані за спиною руки, відтак, вони були заручниками. Вбивство сталося 18 березня, однак тіла пролежали аж до початку квітня, поки в місто не увійшли українські військові та правоохоронці.

Фото: Sergei Supinsky/AFP
Як встановили прокурори, до розстрілу був причетний 35-річний білорус Сергій Колоцей. Він командував одним з підрозділів російських окупантів, які вчиняли геноцид в Бучі. Декого з мирних жителів вони брали в полон і катували, а інших розстрілювали прямо на вулиці.
Колоцей “засвітився” на відомому відео з поштового відділення в Білорусі, коли разом з іншими мародерами відправляв в Ульяновськ кришку від багажника.
 
За інформацією джерел “Слідства.Інфо” у правоохоронних органах, Колоцей має стосунок до підрозділу Росгвардії. Разом з іншими підрозділами російських окупантів він вторгся на територію України, стверджують українські правоохоронці.
 
Нагадаємо, на території Київської області правоохоронці виявили 1202 тіла цивільних громадян, яких убили російські військові під час тимчасової окупації регіону. Тіла оглянули та передали до судово-медичних установ для того, аби встановити причини загибелі людей.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter