У німецькому притулку для українських біженців сталася пожежа, через яку загинув дев’ятирічний хлопчик

Дата: 05 Червня 2023
A+ A- Підписатися

4 червня в Німеччині сталася пожежа в притулку, де мешкають біженці з України. Внаслідок цього загинула одна дитина, ще 10 людей травмувалися. Причини пожежі зʼясовують правоохоронці.

Про це повідомив посол України в Німеччині Олексій Макеєв та Deutsche Welle.

“Сьогодні мене сповістили про сумну звістку, що в одному з будинків, де проживають українські шукачі захисту у федеральній землі Тюрингія, виникла пожежа. Внаслідок цього прикрого інциденту, за попередньою інформацією, є постраждалі”, – написав Макеєв. 

За його словами, слідство триває, тому деталі він поки що розголошувати не може.

Українські консули перебувають на контакті з громадянами України, які проживають у цьому регіоні, а також з німецькими правоохоронними органами. 

За інформацією Deutsche Welle, після пожежі безвісти зник дев’ятирічний хлопчик з України, а в будівлі знайшли неідентифіковане тіло дитини. Однак влада все ж стверджує, що знадобиться судово-медична експертиза, щоб визначити, чи знайдене тіло належить зниклому хлопчику.

Ще 10 людей отримали травми. Їх госпіталізували. Деякі з них постраждали від отруєння димом, а одна людина зламала ногу. 

Правоохоронці поки що не знають точної причини пожежі.

У притулку, який унаслідок пожежі став непридатним для проживання, зареєстровано 245 людей. Їх перевели до іншого центру приймання біженців, що розташований у сусідньому Гермсдорфі.

Нагадаємо, що в серпні 2022 року в німецькому місті Лейпциг невідомі намагалися підпалити дитсадок для дітей-біженців з України. Вогонь пошкодив тільки вхідні двері, унаслідок підпалу ніхто не постраждав. Напад стався, коли дитячий садок уже закрився, тому дітей та вихователів не було в будівлі.

Примітно, що постраждалий дитячий садок розташований лише за 700 метрів від будинку біженців за адресою Liliensteinstrasse, 15, який також атакували із застосуванням запалювальних пристроїв у п’ятницю ввечері. Дві будівлі розташовані всього за вісім хвилин ходьби.

Крім того, у німецькому муніципалітеті Грос-Штремкендорф майже вщент згорів гуртожиток для українських біженців. Правоохоронці розглядають підпал як основну версію. На момент займання в гуртожитку було 14 людей, вони не постраждали, оскільки встигли вчасно залишити приміщення. 

Після цього інциденту Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter