У Німеччині знайшли 161 українську дитину, яких розшукували як депортованих до Росії

Дата: 17 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Німеччині знайшли 161 українську дитину, яких вважали примусово переміщеними на окуповані території або депортованими до Росії та Білорусі. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: AP / Markus Schreibe

Виявити дітей вдалося завдяки співпраці з правоохоронними органами ФРН. 

Українські та німецькі правоохоронці також співпрацюють щодо внесення до Шенгенської інформаційної системи (SIS) відомостей про російських воєнних злочинців. Це обмежить їхнє пересування та перебування в країнах Шенгенської зони. 

Нагадаємо, сотні дітей, яких вивезли з окупованих територій України до Росії, опинилися в сирітській системі РФ. Про їхню долю більше не звітує російська влада. Ці діти утримуються в школах-інтернатах та в сімейних центрах у різних частинах країни, а також їх внесли до всеросійської єдиної бази сиріт.

До того ж до вивезення українських дітей з окупованих територій України дотична й Республіка Білорусь. Окрім переміщення дітей, керівництво країни долучилося до їхньої мілітаризації та асиміляції. 

За це Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Такий самий ордер видали на ім’я російської уповноваженої з прав дитини при Путіні Марії Львової-Бєлової. Вона незаконно всиновила викрадену з України дитину та не приховує цього, дякуючи російському диктатору. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter