У Німеччині розслідують напад на компанію дівчат з України на ґрунті ненависті

Дата: 25 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Ввечері 21 жовтня в районі німецького міста Баутцен, що у федеральній землі Саксонія, на групу молодих українок напали кілька німецьких чоловіків: дві дівчини отримали легкі поранення. Водночас нападники вигукували ксенофобні образи.

Про це повідомляє видання “Bild”.

Ілюстративне зображення. Фото: Антикор

Перехожі стали свідками сутички та викликали правоохоронців. До їхнього приїзду частина нападників встигла втікти.

Як заявив речник управління кримінальної поліції землі Саксонія Том Бернхардт, українки зазнали “ксенофобних образ та фізичних нападів”.

За даними правоохоронців, на дівчат напали молоді чоловіки, які зараз перебувають під наглядом поліцейського центру з боротьби з тероризмом та екстремізмом.

Точно встановити, як саме потерпілі отримали поранення, поки що не вдалося. Однак зараз поліція шукає свідків події.

Раніше ZMINA писала, що після інциденту з імовірним підпалом готелю для українських біженців у Німеччині Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Нагадаємо, що біженці з України зазнають нападів не лише в Німеччині. Так, 13 серпня у Швейцарії на українських студентів напали двоє чоловіків: один з них був росіянином, а інший назвався білорусом. Чоловіки намагалися зав’язати з українцями розмову російською мовою, але ті спілкувалися тільки англійською.

Після цього один з чоловіків звинуватив українців у зневазі до російської мови, а побачивши, що одна з дівчат почала відеознімання, спробував вибити телефон з її рук. На відео чути, як росіянин кричав англійською “Повертайся додому і помри там”, “Я поставлю тебе на місце, клята українська п**да”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter