У Нігерії на весіллі гей-пари заарештували понад 200 гостей

Дата: 30 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У понеділок, 28 серпня, нігерійська поліція на гей-весіллі заарештувала понад 200 людей. Цей арешт став одним з наймасовіших за останні роки серед тих, що стосувалися ЛГБТ-людей. 

Про це повідомляє CNN.

Фото: Getty Images

Представник поліції Південного штату Дельта повідомив, що 67 людей притягнуть до відповідальності нібито за “проведення та участь в одностатевій весільній церемонії”. 

“Ця подія – зло. Ми не можемо копіювати Західний світ. Ми – Нігерія, тому ми маємо дотримуватися культури цієї країни”, – заявив у прямому ефірі поліціянт. 

Позаду нього стояли затримані. Деякі з них казали, що вони не належать до ЛГБТ-спільноти, а є моделями та модельєрами. 

У поліції також заявили, що під час рейду вилучили відеозапис весілля, урочисті сукні для церемонії та низку наркотичних речовин. 

Правоохоронці повідомили, що дізналися про весілля під час патрулювання. Вони зупинили одного з відвідувачів для перевірки. Під час допиту чоловік зізнався, що нібито є членом “певного гей-клубу” і прямував до своїх товаришів на церемонію укладання гей-шлюбу.

Організація Amnesty International назвала цю ситуацію “полюванням на відьом” та закликала поліцію штату Дельта звільнити затриманих людей, яких “заарештували та виставили напоказ засобам масової інформації”.

“У суспільстві, де процвітає корупція, закон про заборону одностатевих відносин дедалі частіше використовується для переслідування, вимагання та шантажування людей з боку правоохоронців та інших представників громадськості. Це неприйнятно”, – додала правозахисна організація.

Гомосексуальні стосунки в Нігерії криміналізовано. Кримінальний кодекс країни передбачає покарання до 14 років увʼязнення для людей, що вступили в одностатевий цивільний шлюб. 

Нагадаємо, що в Уганді вперше звинуватили 20-річного чоловіка в “гомосексуальності за обтяжливих обставин”. У травні країна ухвалила один з найжорстокіших у світі законів про заборону одностатевих стосунків. За такий “злочин” передбачаються покарання у вигляді довічного увʼязнення чи страти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter