У Нідерландах хочуть прибрати з посвідчення особи запис про стать

Дата: 06 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Із 2024–2025 років у Нідерландах з посвідчення особи планують прибрати відомості щодо статі.

Про це повідомляє AFP.

На думку міністерки освіти, культури й науки Нідерландів Інгрід ван Енгелсховен, яка надіслала до парламенту країни листа, громадяни мають самі створювати свою ідентичність і жити в повній свободі та безпеці. У листі міністерка наголосила, що Нідерланди не перша країна у світі, що запровадить гендерно-нейтральні посвідчення особи, однак у закордонних паспортах категорія статі залишиться, адже прибрати її не дозволяють правила ЄС.

Нагадаємо, що минулого року понад сім тисяч людей у США отримали посвідчення без засвідчення статі. За підрахунками експертів, 1,4 мільйона американських дорослих ідентифікують себе як трансґендерів, і якщо 35% цих людей є небінарними, то кількість людей, які хотіли б отримати право не вказувати своєї біологічної статі в документах, можна оцінити у майже пів мільйона осіб. 

У 2018 році  мер Нью-Йорка Білл де Блазіо підписав положення, що дозволяє вказувати третю стать у свідоцтві про народження. Отримати документи без статі також можливо й в інших країнах, зокрема в Німеччині.

Водночас нещодавно угорські парламентарі ухвалили закон, який забороняє трансґендерним людям змінювати в офіційних документах зазначену після народження стать.

Раніше ZMINA докладно розповідала, хто такі небінарні люди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter