У Непалі за сексуальне насильство засудили чоловіка, якого вважають “реінкарнацією Будди”

Дата: 03 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Непальського духовного лідера, якого вважають “реінкарнацією Будди”, засудили до 10 років ув’язнення за сексуальне насильство над неповнолітньою.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: AFP

Рам Бахадур Бамджон став відомим у Непалі у 2005 році, після того, як нібито медитував 10 місяців без їжі, води і сну у лісі на південному сході країни. Тоді його охрестили “хлопчиком Буддою”.

У січні Бамджона заарештували за звинуваченням у сексуальному насильстві та підозрою в причетності до зникнення щонайменше чотирьох його послідовників.

Згідно з повідомленням газети The Kathmandu Post, черниця Ані подала заяву на Бамджона у 2020 році, одразу після досягнення повноліття. Вона стверджує, що в серпні 2016 року, коли їй було 15 років, духовний лідер заманив її до своєї квартири і зґвалтував, а потім погрожував їй наслідками, якщо вона розповість комусь про цей випадок.

Минулого тижня суд визнав Бамджона винним у сексуальному насильстві над неповнолітньою і зобов’язав виплатити постраждалій 50 тисяч непальських рупій компенсації.

Представник окружного суду Сарлахі на півдні Непалу зазначив, що Бамджон матиме 70 днів для оскарження рішення суду.

Нагадаємо, що у серпні минулого року у Непалі померла 16-річна Аніта Чанд, яка жила в окремій старовинній хатині, куди її вигнали рідні на час менструації. Там її вкусила змія.

У регіоні досі застосовується так звана практика “чхаупаді” – це форма табу, коли жінкам і дівчатам забороняють займатися побутовими справами під час менструації, оскільки вони тоді вважаються “брудними”. Це практикують переважно в західній частині Непалу.

Загалом ця практика заборонена в країні з 2005 року. За “чхаупаді” карають ув’язненням до трьох місяців і штрафом у розмірі 2 тисяч непальських рупій (близько 26 доларів).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter