У Нацполіції з’явився департамент із засекреченою функцією та складом

Дата: 25 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У Нацполіції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави, але інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження засекретили.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції. 

Пам'ятаєте, як минулої осені влада помпезно розформовувала Департамент захисту економіки Нацполіції? Абсолютно…

Опубліковано Центр Протидії Корупції Понеділок, 25 травня 2020 р.

Інформацію про створення департаменту ЦПК отримав у відповіді на запит, який експерти надіслали у відомство. У ній, зокрема, йдеться про те, що відомості про структуру, загальну чисельність, завдання і функції департаменту “становлять службову інформацію”.

На початку осені минулого року, як нагадують активісти, уряд розформував Департамент захисту економіки Нацполіції, який фактично втручався в діяльність бізнесу. Однак, за даними ЦПК, новий департамент успадкував функції ліквідованого економічного.

Як нам, громадянам, дізнатися, що таке “інтереси суспільства та держави”? Це може бути все, що заманеться Авакову. Тому цілком імовірно, що поліція вирішила продовжити займатися тиском на бізнес та економіку, але вже без Департаменту захисту економіки, на ліквідації якого так піарилися, а за допомогою нового підрозділу. За нашою інформацією, цей департамент успадкував  функції економічного, але покриватиметься за ширмою “службової інформації”, – розповідає голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. 

Очільник Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський розповідав, що міністра внутрішніх справ можуть відправити у відставку, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться. Реальних результатів у розслідуваннях справ Гандзюк та Шеремета від Авакова чекає й президент Зеленський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter