У МЗС убивство військового медика на Донбасі назвали воєнним злочином

Дата: 14 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Убивство військового медика, яке сталося на Донбасі 13 липня, має ознаки воєнного злочину.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Онлайн-брифінг міністра закордонних справ Дмитра Кулебищодо актуального стану кордонів у світі, подорожей під час пандемії COVID-19, програми “Захист” для громадян України за кордоном

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Понеділок, 13 липня 2020 р.

Як повідомили в пресслужбі штабу ООС, група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками, отримавши підтвердження режиму “Тиша”, пішла до тіла вбитого військового, який напередодні підірвався на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. 

У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув”, – розповіли військові. 

За словами Кулеби, з юридичного погляду у вбивства медика є ознаки воєнного злочину.

“Убивство українського медика на фронті не залишиться поза увагою наших міжнародних партнерів. Ми зробимо все для того, щоб ворог заплатив за цей злочин дорогу ціну”, – сказав міністр. 

Нагадаємо, ст. 6 Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях забезпечує захист медиків під час збройного конфлікту. Ст. 19 цієї ж Конвенції категорично забороняє напад на стаціонарні установи та пересувні медичні формування медичної служби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter