У Миколаївській області на протипіхотній міні підірвався чоловік

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

31 травня, у пʼятницю, у Снігурівській громаді Миколаївської області чоловік зазнав значних травмувань унаслідок підриву на боєприпасі.

Про це повідомив начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Фото: Іван Кухта

“31 травня у лісосмузі за 5 кілометрів від села Новокондакове місцевий мешканець підірвався на протипіхотній міні, яку залишили окупанти на відкритій території”, – зазначив він.

У чоловіка травматична ампутація лівої кінцівки, вогнепальне осколкове поранення нижніх кінцівок, рвано-забійна рана правого стегна, садна на правому передпліччі.

Потерпілого госпіталізували.

Кухта закликав громадян триматись якомога далі від полезахисних лісосмуг та уникати відкритих територій, де велися активні бойові дії, через велику забрудненість вибухонебезпечними предметами.

Місцевим, які знайшли підозрілий предмет, посадовиць радить не торкатися його, відійти на безпечну відстань та негайно повідомити про небезпечну знахідку в Державну службу надзвичайних ситуацій за номером 101.

Нагадаємо, що з початку 2024 року урядові та неурядові оператори протимінної діяльності вже обстежили понад 115 тисяч гектарів земель сільгосппризначення, з яких повернули в господарську експлуатацію 108 тисяч гектарів.

Задля об’єднання зусиль підрозділів Міноборони, інших складових національної системи протимінної діяльності та міжнародних партнерів у сфері протимінної діяльності в Україні створили Корпус демінерів.

Цей проєкт передбачає створення тисячі груп розмінування, до складу яких входитиме до 5 тисяч фахівців. Вони проводитимуть обстеження потенційно забруднених територій, очищуватимуть місцевість у межах оперативного реагування, а також здійснюватимуть заходи гуманітарного розмінування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter