В Україні створили Корпус демінерів, до складу якого ввійшла тисяча груп розмінування

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Задля об’єднання зусиль підрозділів Міноборони, інших складових національної системи протимінної діяльності та міжнародних партнерів у сфері протимінної діяльності в Україні створили Корпус демінерів.

Про це повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Руслан Берегуля на брифінгу в Military Media Center.

Фото: Military Media Center

Проєкт “Корпус демінерів” передбачає створення тисячі груп розмінування, до складу яких входитиме до 5 тисяч фахівців. Вони проводитимуть обстеження потенційно забруднених територій, очищуватимуть місцевість у межах оперативного реагування, а також здійснюватимуть заходи гуманітарного розмінування.

На сьогодні групи розмінування корпусу сформовано та вже частково долучено до виконання завдань в областях з найскладнішою ситуацією.

Очікується, що підрозділи корпусу отримуватимуть підтримку від міжнародних партнерів, зокрема в межах Коаліції нарощування спроможностей розмінування України.

Нагадаємо, що Європейський Союз й уряди Данії, Японії та Швеції передали українським піротехнікам обладнання для розмінування. Отриманим обладнанням мають оснастити близько 80% усіх розрахунків ДСНС. Серед переданого спеціалізовані металошукачі, обладнання для підривних робіт та інша техніка. 

Фото обкладинки: Лівий берег

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter