У МВС Казахстану заявляють про ліквідацію 26 “озброєних злочинців”

Дата: 07 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У наслідок масових протестів у Казахстані силовики затримали понад 3 тисячі людей. Також МВС заявляє про 26 убитих, як їх називають, “озброєних злочинців” та 18 поранених.

Про це повідомляє державний казахстанський телеканал “Хабар 24” із посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Джерело: REUTERS

Затримано понад три тисячі людей. Убито 26 “озброєних злочинців”. Ще 18 “злочинців” отримали поранення. Цю інформацію поширило Міністерство внутрішніх справ“, – йдеться в повідомленні.

Хабар 24 також повідомив про ситуацію в Алма-Ати. Напередодні увечері у місті знову почалися вуличні бої та зіткнення. За словами ведучої телеканалу, перестрілки в Алма-Аті тривали всю ніч, окремі постріли можна було чути й уранці.

На площі Республіки група екстремістів забарикадувала будівлю телеканалу Мир, є жертви, тіла загиблих лежать прямо на вулиці“, – додала вона.

Нагадаємо, раніше силовики в найбільшому місті Казахстану Алмати заявили, що вбили десятки людей, які штурмували урядові будівлі. 

Як відомо, акції протестів тривають у Казахстані з 2 січня, а спричинило їх підвищення цін на паливо. На тлі протестів уряд країни пішов у відставку, а президент Касим-Жомарт Токаєв перебрав на себе посаду очільника Ради нацбезпеки країни, яку мав би довічно очолювати Нурсултан Назарбаєв

До Казахстану вже прибули військові Росії та інших країн – членів організації Договору про колективну безпеку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter