Казахстанські силовики заявляють, що вбили десятки протестувальників у Алмати

Дата: 06 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Силовики в найбільшому місті Казахстану Алмати заявили, що вбили десятки людей, які штурмували урядові будівлі. 

Про це повідомляє АА.

Поліція на вулицях Алмати. Фото: Reuters

У ніч на 6 січня у місті розпочалась антитерористична операція. Демонстранти намагались штурмувати адміністративні будівлі, департамент поліції Алмати, а також районні управління та відділки поліції. Силовики стверджують, що протестувальники також розграбували магазин зі зброєю.

Точної кількості вбитих у поліції не називають, а їхні особи досі встановлюють. Нині антитерористична операція продовжується, а тому мешканців міста закликають утриматись від виходу з будинків. 

5 січня МВС країни відзвітувало, що загалом у сутичках із протестувальниками загинули вісім співробітників правоохоронних органів, а ще 317 – постраждали. Згідно з даними МОЗ країни, у результаті заворушень госпіталізували 400 людей, а 62 людини перебувають у реанімації. 

Акції протестів тривають у Казахстані з 2 січня, а спричинило їх підвищення цін на паливо. На тлі протестів уряд країни пішов у відставку, а президент Касим-Жокарт Токаєв перебрав на себе посаду очільника Ради нацбезпеки країни, яку мав би довічно очолювати Нурсултан Назарбаєв

До Казахстану вже прибули військові Росії та інших країн – членів організації Договору про колективну безпеку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter