У Москві на акції проти поправок до конституції затримали понад 130 людей

Дата: 16 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Москві під час акції проти поправок до конституції затримали понад 130 осіб. 

Про це повідомляє Meduza.

За різними підрахунками, кількість затриманих коливається від 132 осіб до 142. Акція в Москві почалася на Пушкінській площі близько 19-ї години. Її учасники збирали підписи під вимогою скасувати поправки до конституції, а через приблизно дві години почали ходу. У ній узяли участь понад 300 осіб. Поліція почала затримання, коли протестувальники вийшли на проїжджу частину. За даними очевидців, поліцейські хапали, зокрема, тих, хто просто стояв на тротуарі.

“Я була на манікюрі. Чоловік мене чекав на вулиці. Я вийшла, а його немає. Він мені зараз телефонує [з автозака], його не випускають. Я і чек можу показати”,розповідала журналістам жінка на ім’я Поліна, яка намагалася витягнути з автозака свого чоловіка. 

Серед затриманих журналісти РІА Новини й видання TJournal, муніципальна депутатка Юлія Галямін з дочкою, а також викладачі вишів та члени громадської наглядової комісії, які стежили за порушеннями під час голосування. 

Мітинг проти оновленої конституції відбувся й у Петербурзі. Там учасники зібрали понад тисячу підписів противників поправок, а поліція не перешкоджала проведенню акції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter