Повне зняття обмежень на КПВВ: у Мінреінтеграції розказали про необхідні умови

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Обмеження перетину на КПВВ будуть зняті лише після того, як українська влада отримає повну та об’єктивну інформацію про епідеміологічну ситуацію на окупованих територіях України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з посиланням на першого заступника міністра Ростислава Замлинського.

“Обмеження будуть зняті лише після того, коли ми отримаємо повну та об’єктивну інформацію про епідеміологічну ситуацію в цих районах і будемо впевнені, що загроза  здоров’ю громадян по обидві сторони розмежування в умовах світової пандемії COVID-19 зменшилася до мінімального рівня”, – наголосив Ростислав Замлинський під час наради керівництва Мінреінтеграції, де обговорювався план дій для майбутнього відновлення перетину лінії розмежування на сході та на адмінмежі з Кримом громадянами України після відкриття КПВВ.

Він нагадав, що станом на сьогодні лишаються чинними правила перетину, які були запроваджені на час карантину. Послаблення перетину лінії розмежування з контрольованими незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини вводитимуться поступово та матимуть адаптивний характер.

Також під час наради розглянули питання безперешкодного перетину КПВВ з боку абітурієнтів у межах вступної кампанії. Вступники з тимчасово окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей і Криму можуть вступити до українських вишів за спрощеною процедурою без складання ЗНО. Такі умови передбачено законодавством України. У Мінреінтеграції нагадують, що 2020 року абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до 101 навчального закладу, на базі яких діють освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”.

Окрім цього, у відомстві звертають увагу, що на останньому позачерговому засіданні уряд ухвалив рішення, яке дозволяє дітям, що хочуть вступити до українських вищих навчальних закладів, не проходити обсервації. Аналогічні послаблення поширюються і на одну людину, яка супроводжує абітурієнта. Усі вони за наявності відповідних документів матимуть можливість перетину лінії розмежування.

Також перший заступник міністра зазначив, що під особливою увагою перебуває питання виплат пенсій та соціальних пільг пенсіонерам, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Усі пенсіонери, які мають статус ВПО, після скасування карантинних обмежень та відкриття КПВВ отримають пенсії, що нараховуються в повному обсязі, а в разі закінчення терміну дії банківської картки зможуть обміняти її на нову. До цього моменту старі картки діятимуть без обмежень.

Нагадаємо, 5 травня заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук повідомила, що рішення про відкриття КПВВ на Сході України та на Херсонщині має ухвалити вище керівництво держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter