Абітурієнти з окупованих територій не проходитимуть 14-денної обсервації – уряд

Дата: 30 Травня 2020
A+ A- Підписатися
Абітурієнтам із тимчасово окупованих територій, які хочуть здати зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), не потрібно проходити обов’язку 14-денну обсервацію. 

Відповідні зміни 29 травня уряд вніс до постанови  №392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”. 

“Відтепер особи, які для складання ЗНО приїжджають до України з-за кордону чи перетинають лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями, не повинні перебувати на обсервації чи самоізоляції після перетину кордону або пунктів пропуску. Те саме застосовується до особи, яка супроводжує цю дитину”, – прокоментував рішення уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов

Окрім цього, зміни дозволяють представникам спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, старшим за 60 років, брати участь в організації та проведенні спортивних змагань. 

Нагадаємо, раніше ZMINA повідомляла, що цьогоріч абітурієнти з непідконтрольного уряду Донбасу та Криму можуть вступити до 91 вишу за спрощеною процедурою. Список та умови можна довідатися за посиланням

У травні правозахисники пояснили, як кримчанам потрапити на материкову Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter