Діти з окупованих Криму та Донбасу зможуть вступати до вишів без складання ЗНО

Дата: 20 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У 2020 році випускники з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, Криму і міста Севастополя зможуть вступити в українські виші за спрощеною процедурою без складання ЗНО. 

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих території. 

У 2020 році випускники з тимчасово окупованих територій можуть вступати за спрощеною процедурою до 91 університету, на базі яких діють освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”. Для цього їм потрібно обрати спеціальність і заклад освіти, а потім звернутись до освітнього центру “Крим-Україна” чи “Донбас-Україна” у цьому закладі між 9 червня та 23 жовтня 2020 року.

Важливо, що ті вступники, які хочуть взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

  • вступники з Криму – не пізніше 20 серпня;
  • вступники з Донбасу – не пізніше 22 серпня.

Ті, що не встигнуть цього зробити у серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт.

Тебе тут чекають! Програма спрощеного вступу для мешканців тимчасово окупованих територій

Вступати за спрощеною процедурою стало ще простіше!МОН спільно з Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запускають кампанію про програму спрощеного вступу для мешканців з тимчасово окупованих територій «Тебе тут чекають». Її мета – залучити якомога більше вступників із Криму та Донбасу до українських закладів вищої та фахової передвищої освіти.Тож якщо ви проживаєте на тимчасово окупованій території Криму чи Донбасу, заходьте на сайт та дізнавайтеся про можливості спрощеного вступу. https://www.vstup-prosto.com/Тут чітко та зрозуміло прописана процедура вступу для мешканців тимчасово окупованих територій.І головне пам’ятайте – тебе тут чекають! ?Докладніше: bit.ly/38ynoxD#навчайсявУкраїні #тебетутчекають

Опубліковано Міністерство освіти і науки України Вівторок, 7 липня 2020 р.

Для вступу мешканцям з тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованих територій Криму та м. Севастополя не потрібно мати українського паспорта, достатньо мати свідоцтво про народження. У освітній декларації вступники вказують дані про свої результати навчання за курс загальної середньої освіти.

Нагадаємо, що цьогоріч абітурієнти з окупованих територій за спрощеною процедурою можуть вступити до 91 вишу. Докладніше про список та умови вступу читайте тут

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter