У Мелітополі окупанти запровадили платні “перепустки” – Федоров

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому місті Мелітополь Запорізької області представники окупаційної адміністрації продають “спецперепустки” та вимагають гроші під час перетину блокпостів.

Про це в ефірі Національного телемарафону повідомив міський голова Іван Федоров.

“Окупанти розробили якісь перепустки, на яких ставлять печатку військової комендатури й продають їх. Ці перепустки дозволяють вільне пересування по тимчасово окупованих територіях”, – сказав Федоров.

Так звані “жовті перепустки” також дають дозвіл перетину усіх блок-постів вантажівкам. Легкові авто пересуваються без перепон. Час дії перепустки – з липня по 31 серпня 2022 року. Порядок видачі цих перепусток не визначено. Є три категорії перепусток: перша й друга призначені для руху в комендантську годину, а третя – для руху вдень. Перепустка дає право на пересування вантажним комерційним автомобілям по території області.

Федоров також зазначив, що російські військові вимагають гроші із людей, які хочуть виїхати з тимчасово окупованої території. Під час перетину російських блокпостів побори складають від 300 грн до 3 000 грн з одного автотранспортного засобу.

Нагадаємо, що у березні подібні перепустки вводилися у Маріуполі. Офіційно вони потрібні для переміщення між районами. Отримати перепустку можна було лише в одному місці – в будівлі податкової у Лівобережному районі Маріуполя. 

Окупанти у пропагандистських сюжетах розповідали, що для того, аби підтвердити свою особу, деякі люди, які лишились без документів, змушені приводити з собою сусідів та знайомих. У іншому випадку вони не отримували папірця.

Видавання перепусток радник міського голови Петро Андрющенко пов’язував з процесом “фільтрації” містян та підготовкою до насильницької паспортизації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter