У Мелітополі окупанти почали “полювання” на українців, які не хочуть підкорятися Росії

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Представники російської комендатури у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області збирають голів ОСББ та пропонують повідомляти про те, “де живуть фашисти”. 

Про це у телеграмі повідомляє Запорізька ОВА.

Джерело: “Новости Мелитополя”

“Під поняття “фашисти” підпадають всі, хто не погоджується, що Мелітополь – це Росія, зберігає чи демонструє прапор або герб України, а також ті, хто вважає українську владу єдиною легітимною”, – йдеться в повідомленні

До селища Кирилівка приїхали військові РФ і представилися мешканцям та місцевій владі як “військова комендатура міста Мелітополя”, після чого запропонували “співпрацю”. Зазначається, що голова Кирилівської селищної ради від “пропозиції” відмовився.

Журналісти, що продовжують працювати на окупованих територіях області, отримують погрози і вимоги перестати працювати на користь України. Терористи залякують представників медіа тюремним ув’язненням за статтею “Тероризм” УК РФ в разі продовження інформаційної діяльності видань.

У Бердянську окупанти тиснуть на тих, хто забезпечує життєдіяльність міста та дбає про безпеку цивільних. Українці – співробітники  критичної інфраструктури – навіть на волонтерських засадах, продовжують працювати та виконувати свої посадові обов’язки.

Раніше ZMINA повідомляла, що 21 березня у Мелітополі російські окупанти викрали трьох журналісток газети “Мелитопольские ведомости”, а також видавця газети та його родину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter