У Мелітополі членам відділення “Спілки журналістів Росії” вручили посвідчення їхнього обʼєднання

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій частині Запорізької області окупанти відкрили відділення “Спілки журналістів Росії”. 23 журналістів, що перейшли на бік окупантів та працюють у регіоні, отримали посвідчення “професійного об’єднання”.

Про це повідомляє російське пропагандистське інформаційне агенство “ТАСС”.

Фото: ТАСС

Регіональне відділення очолив Сергій Корабельников з Омська. За його словами, у спілки є багато планів і практична їх реалізація розпочнеться найближчим часом. Зокрема, пропагандисти планують відкрити “мультимедійний пресцентр” та провести “конкурс журналістики”. 

За даними російських реєстрів, розміщується Спілка журналістів за адресою: Мелітополь, проспект Богдана Хмельницького, 70. Організацію вже офіційно зареєстрували в міжрайонній інспекції Федеральної податкової служби №1 у Запорізькій області як “Союз журналістів Запорізької області” (СЖЗО) 23 квітня 2023 року.

Як пише Інститут масової інформації, на відкритті представництва були присутні представники окупаційної адміністрації Запорізької області Сергій Толмачов, перший заступник голови Комісії зі ЗМІ Громадської палати РФ Олександр Малькевич (курує розвиток пропагандистського медіахолдингу “За!Медіа”), а також директор редакції регіональних новин пропагандистського державного інформагентства ТАРС Андрій Цицинов.

У жовтні 2022 року голова СЗР Володимир Соловйов заявляв, що в приєднаних так званих “ДНР”, “ЛНР”, Херсонській та Запорізькій областях незабаром зʼявляться відділення Спілки журналістів Росії. Він зазначив, що після затвердження статутів організацій кількість регіональних відділень Спілки журналістів Росії збільшиться до 89 і дорівнюватиме кількості суб’єктів РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter