У Мексиці наркокартель пригрозив вбити телеведучу: уряд пообіцяв їй та іншим журналістам захист

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Найпотужніший мексиканський наркокартель “Халіско Нове покоління” (CJNG) оприлюднив у соцмережах відео з погрозами вбити ведучу телеканалу Milenio Асусену Уресті за неправильне, на їхню думку, висвітлення подій в штаті Мічоакан.

Про це пише ВВС

Наркокартелям протистоїть мексиканська поліція. Фото з відкритих джерел

На відео чоловік в оточенні озброєних людей в балаклавах каже, що вимагав “справедливого” висвітлення конфлікту з іншими угрупованнями в Мічоакані. Проте, за його словами, телеканал у своїх сюжетах нібито надавав перевагу так званим групам самозахисту, які протистоять CJNG. 

“Я примушу тебе вдавитися своїми словами, навіть якщо мене звинуватять у вбивстві жінки”, – сказав чоловік.

Журналістська спільнота виступила на підтримку медійниці, вимагаючи від уряду запропонувати їй захист.

Представник президента Мексики Хесус Рамірес Куевас написав у твіттері, що влада країни має запровадити необхідні заходи для захисту журналістів та редакцій, які опинилися під тиском наркокартелів.

За інформацією ВВС, картель CJNG відомий своїми кривавими розправами з незгодними. Зокрема, минулого року його члени вбили 26 людей під час нападу на центр реабілітації наркозалежних.

США оголосили 10 млн винагороди за допомогу в пошуках та арешті лідера картелю Немесіо Осегера Сервантеса

Мексика вважається однією з найнебезпечніших для журналістів країн. За даними Міжамериканської комісії прав людини, від 2002-го до 2021 року тут були вбиті 135 працівників ЗМІ.

Згідно з індексом свободи преси від міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”, країна посідає 143-тє місце зі 180.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у столиці Афганістану Кабулі бойовики застрелили керівника місцевої радіостанції “Пактія Гаг” Тоофана Омара, а на сході провінції Гільменд викрали журналіста Нематуллу Хемата. Підозрюваними у злочинах є бойовики ісламістського руху “Талібан”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter