У Афганістані вбили керівника місцевої радіостанції та викрали журналіста

Дата: 09 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці Афганістану Кабулі бойовики застрелили керівника місцевої радіостанції “Пактія Гаг” Тоофана Омара, а на сході провінції Гільменд викрали журналіста Нематуллу Хемата. 

Про це 9 серпня повідомило інформаційне агентство Reuters.

Джерело: apostrophe.ua

Омар також був співробітником правозахисної групи NAI, яка підтримує незалежні ЗМІ в Афганістані.

За словами глави NAI Муджиба Хелватгара, “Омар був убитий невідомими бойовиками… він був лібералом… ми стали жертвами за незалежність”.

У неділю, 8 серпня, бойовики викрали з власного будинку та відвезли в невідомому напрямку журналіста Хемата.

Зі свого боку представники “Талібану” зазначили, що їм невідомо ні про вбивство в Кабулі, ні про викрадення. 

Загалом, від початку року в Афганістані вбили, поранили або викрали щонайменше 30 журналістів, уточнили на сайті Reuters. 

За повідомленням Reuters, протягом останніх днів таліби захопили столиці трьох провінцій, зокрема Кундуз, який має стратегічне значення. У місті Спін-Болдак афганської провінції Кандагар бойовики вбили десятки мирних мешканців.

Ісламістський рух “Талібан” захоплює нові території на тлі виведення американських військ з Афганістану, яке офіційно розпочалося 1 травня 2021 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Афганістані вбили лауреата Пулітцерівської премії, фотожурналіста Даніша Сіддікі, який висвітлював бої між афганськими військовими та бойовиками екстремістського угруповання “Талібан”.

Трагедія сталася біля прикордонного пункту між Афганістаном і Пакистаном. Журналіст та старший афганський офіцер були вбиті під час перехресного вогню бойовиків “Талібану”, коли афганські спецпризначенці намагалися повернути собі район Спін-Болдак.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter