У Маріуполі зростає кількість хворих на вірусні інфекції, можлива епідемія – міськрада

Дата: 17 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За останній місяць у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області збільшилася кількість хворих на вірусні інфекції. Місто опинилося на порозі епідемії. 

Про це пише міська рада з посиланням на місцеві ресурси. 

Фото: Reuters

Так, дедалі більше містян звертаються по медичну допомогу до лікарень. У багатьох спостерігається висока температура, сильний кашель та інші симптоми.

Водночас окупанти не повідомляють, чи це спалах гострої респіраторної вірусної інфекції, чи коронавірусу COVID-19.

Лікарні не підготували до періоду поширення інфекційних захворювань, особливо COVID-19. У медзакладах не вистачає необхідних препаратів та обладнання.

“Через низький рівень медицини в окупації захворюваність зростає. Тож у місті можлива епідемія”, – уточнили в міськраді. 

Раніше ZMINA писала, що після окупації міста російські військові вивезли з Маріуполя частину вцілілих апаратів для штучної вентиляції легень, які вкрай потрібні, зокрема, під час лікування тяжкохворих на коронавірус пацієнтів.

У червні 2022 року містяни зверталися до лікарень із симптомами, характерними для холери та дизентерії. Однак допомогти людям чи навіть встановити точний діагноз людям не могли, оскільки реагенти для тестів росіяни вивезли. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter