У Маріуполі загинули жінка та дитина, яких урятували після бомбардування пологового будинку, – журналістка

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі померла вагітна жінка, яку врятували після обстрілу 9 березня пологового будинку. Її дитина також не вижила. 

Про це повідомила журналістка “Голосу Америки” Ася Доліна

Померла жінка, яку врятували після бомбардування пологового будинку. Фото: Evgeniy Maloletka

Доліна у своєму дописі посилається на фотокореспондента Євгена Малолєтку, який зробив знімок жінки, коли її виносили з розбомбленої будівлі. 

“Перша вагітна дівчина з відео/фоторепортажів з місця бомбардування дитячої лікарні №3 в Маріуполі (пологовий будинок), та, яку виносили на ношах, не вижила. І дитина її не народжена не вижила”, – написала вона.

Інформацію про смерть породіллі також підтвердив журналістам Associated Press місцевий хірург Тимур Марін. У матері, за його словами, був роздавлений таз та відірвано стегно. Дитина ознак життя після кесаревого розтину також не подавала. 

Ім’я загиблої невідоме, адже “в хаосі після обстрілу медики не встигли його дізнатися до того, як родичі прийшли за тілом”, зазначають журналісти.

Отже, кількість загиблих унаслідок бомбардування пологового будинку в Маріуполі збільшилася до п’яти, з яких двоє – діти. 

Щодо другої жінки, яку врятували після бомбардування, то її ім’я відоме – Мар’яна Вишигірська. 10 березня вона народила дівчинку.

Після бомбардування маріупольського пологового будинку Росія підтвердила, що зробила це цілеспрямовано. Свої дії загарбники намагаються виправдати тим, що в будівлі, на їхню думку, нібито базувався батальйон “Азов”. Росія постійно звинувачує українських військових, зокрема й полк “Азов”, у тому, що вони нібито не дають цивільним покинути місто. 

Нагадаємо, що Маріуполь перебуває в російській блокаді. У місті критична ситуація з харчами, водою, теплом та ліками. Нещодавно там організували першу братську могилу на 32 особи, адже через постійні обстріли немає можливості ховати людей іншим чином. Місцеві медіа повідомляють, що така могила “вже не одна”.

Порахувати точну кількість загиблих унаслідок російських обстрілів у місті зараз неможливо, адже чимало людей досі перебувають під завалами будинків. Міська влада говорить, що, за попереднім підрахунком, кількість загиблих становила 2 187 осіб. Кожного дня обстрілу та облоги Маріуполь, за словами радника міського голови Петра Андрющенка, втрачає щонайменше 150 містян. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter