У Маріуполі спалахнув завод з кількома тисячами тонн соняшнику, яке готували для вивезення в Росію

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі внаслідок пожежі на олійноекстракційному заводі “Сателіт” згоріли кілька тонн насіння соняшнику. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко

Завод “Сателіт”. Фото: Вікімапія

Підприємство, що знаходиться у Лівобережному районі Маріуполя, спеціалізується на переробці соняшнику. Займання, як зазначає Андрющенко, трапилось через експеримент з відновлення електропостачання, який проводили окупанти. 

“За даними наших джерел в результаті пожежі знищено декілька тисяч тонн насіння соняшнику. Окупаційна адміністрація Маріуполя зараз намагається приховати реальні втрати від російського керівництва, враховуючи, що ці залишки окупантами готувались до вивозу в Росію”, – каже посадовець. 

Баки з соняшниковою олією пожежа не пошкодила. 

Скриншот відео з телеграм-каналу Петра Андрющенка

Міністерство аграрної політики та продовольства України в травні зафіксувало, що від початку повномасштабного вторгнення Росія вкрала до 500 тисяч тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів. За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, наступного року врожай в Україні може бути менший на 40%.

Нині майже 99,5% площ прогнозованих під яру пшеницю в країні вже засіяно: повністю завершили сівбу всіх культур ярої групи господарства Вінницької, Волинської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Тернопільської та Чернівецької областей. 

Нагадаємо, що війна Росії проти України, на думку Генсекретаря ООН Антоніо Гутерреша, може призвести до безпрецедентного голоду та горя й вплине на життя понад півтора мільярда людей у світі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter