У Маріуполі різко погіршилася криміногенна ситуація – радник міського голови

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі різко погіршилася криміногенна ситуація, а тому російська адміністрація збільшила кількість силовиків. 

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: nationalheraldindia.com

Навесні, коли в місті відбувалась одна з перших хвиль масового запроторення чоловіків до фільтраційних таборів, Андрющенко повідомляв, що це спровокувало ще більші мародерства з боку російських військових та страх у жінок виходити на вулицю через небезпеку бути зґвалтованими. За його словами, окупанти забрали всіх чоловіків з районів Гугліне, Мирний та Волонтерівка.

Влітку посадовець розповідав, що в Маріуполі почастішали випадки обкрадання пенсіонерів, які отримували “допомогу” від окупантів.

“Це (пенсіонери. – Ред.) найнезахищеніша частина населення і вже отримала гроші від окупантів – почались розбої. Люди зі зброєю відбирають усе отримане. Сказати однозначно, хто це, важко… Окрім пограбувань на вулиці вже відкрито вийшли мародери з продажем прикрас, награбованих по магазинах. Так само тут діють імпровізовані ломбарди, де маріупольці за безцінь віддають ювелірні прикраси”,казав Андрющенко. 

Нині, за словами радника міського голови, ситуація погіршилась і в Маріуполі почали зникати люди. Андрющенко опублікував повідомлення, ймовірно, від родички росіянина, який поїхав до зруйнованого міста будівельником та зник, нібито загинувши в пожежі.

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

“Насильницькі злочини перестають бути дивом. 15 тисяч робочих – громадян росії, які над законом. Російські військові, які над законом. Цілком очікувано, що злочини проти жінок стають нормою. Але не лише… Вже почали зникати чоловіки, при цьому – росіяни”, – говорить він.

Ще навесні Андрющенко висловлював думку, що погіршення криміногенної ситуації в місті є частиною сценарію росіян з контролю населення не через репресивну машину, а через банди.

Нагадаємо, що гуманітарну ситуацію в окупованому Маріуполі називають катастрофічною. Проблема з доступом до харчів та води там існує майже від початку вторгнення, однак попри це російські військові не пропускають українських гуманітарних вантажів, а ті, які вдавалося довезти, розкрадали й продавали маріупольцям чи видавали за російську допомогу.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter