У Луцьку невідомі кличуть ЛГБТ-людей на побачення, а потім погрожують їм побиттям і вимагають гроші

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Луцьку діють шахраї, які знайомляться у додатках з ЛГБТ-людьми, виманюють їх на побачення, а потім погрожують побиттям, шантажують і вимагають гроші. З цим стикнувся один з ЛГБТ-військових, якого зрештою ошукали на 10 тисяч гривень. 

Про це повідомляє громадська організація “Українські ЛГБТ+ військові за рівні права”.

Хлопець, який покликав ЛГБТ-військового на побачення задля шантажу. Фото з твіттеру

Так, історією поділився друг постраждалого ЛГБТ-військового. 

У додатку для знайомств військовий почав спілкуватися з хлопцем з Луцька, який нібито був геєм. Вони домовилися про зустріч, а під час прогулянки до них підійшли ще два хлопці та завели військового за будинок. Там вони погрожували побити його за те, що він гей, та змусили переказати їм 10 тисяч гривень на картку. Нападники зауважили, що роблять це не вперше.

Після цього хлопець звернувся до організації “Інсайт”, де зʼясувалося, що це не перший подібний випадок у місті. 

Потерпілий має фото хлопця, який представляється геєм та ходить на побачення, а також особисті дані особи, якій надсилав гроші. Однак писати заяву до поліції він відмовився з особистих міркувань.

“Українські ЛГБТ+ військові за рівні права” закликали українську владу негайно ухвалити законопроєкт №5488, що посилює кримінальну відповідальність за злочини на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, віросповідання, кольору шкіри, інвалідності тощо.

“Поки ЛГБТ+ військові разом з усіма захищають Україну від російської агресії, вони в той самий час мають боротися з українськими гомофобами. Люди, що захищають Україну, ніяк не захищені державою, за яку вони жертвують власним здоровʼям і життям”, – наголосили у громадській організації.

У квітні ZMINA писала, що матері українського ЛГБТ-військового Павла Лагойди, учасника бойових дій, погрожували спалити дім, якщо чоловік “не перестане займатися тим, чим займається”. Спочатку погроза надійшла телефоном, потім до матері військового приїхала невідома машина і з неї почали фотографувати будинок.

Тоді в організації “Українські ЛГБТ+ військові за рівні права” наголошували, що будь-які напади на активістів, котрі створюють позитивний імідж розвитку демократії в Україні за кордоном, їх дискримінація, погрози та приниження, є російськими диверсіями та підривною діяльністю проти держави України, її народу під час війни.

Нагадаємо, що 13 червня невідомі напали на Луцький ком’юніті-центр для ЛГБТ-спільноти. Нападники вибили двері та влаштували погром у приміщенні. “Інсайт” розцінює цей напад як злочин на ґрунті ненависті та вимагає від поліції ретельного розслідування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter