У лікарні помер другий український баскетболіст, якого поранили ножем у німецькому Оберхаузені

Дата: 21 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

18-річний український баскетболіст Артем Козаченко, на якого напали в німецькому місті Оберхаузен 10 лютого, помер у лікарні від отриманих поранень. Це сталося через 10 днів після нападу, 20 лютого. Раніше помер і його 17-річний друг Володимир Єрмаков.

Про це повідомив клуб ART Giants, за який виступав Козаченко. 

Артем Козаченко. Фото: ART Giants

“З моменту жорстокого нападу в Оберхаузені Артем перебував у реанімації в лікарні. На жаль, за останні кілька днів його стан настільки різко погіршився, що лікарі вже не могли зробити нічого для його порятунку”, – розповіли там.

Український спортсмен помер у реанімації. 

“Артем був надзвичайно популярним серед одноклубників, тренерів та друзів. Всі висловлюють лише позитивні слова про нього. Окрім великого таланту та дисциплінованої відданості баскетболу, Артем був відомий як радісний, гумористичний та відкритий хлопець”, – йдеться в заяві команди. 

Смерть 18-річного українця підтвердила й Федерація баскетболу України, яка висловила співчуття родині.

Нагадаємо, що внаслідок нападу загинув також 17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков. Поліція веде слідство. 

Видання Bild з посиланням на дані прокуратури та поліції міста Ессен повідомило про деталі нападу. Так, увечері 10 лютого на автобусній зупинці на площі Віллі-Брандта в місті Оберхаузен між двома групами молодиків спалахнула суперечка. Спочатку вони сварилися в автобусі, однак після виходу з автобуса перепалка завершилася фізичною сутичкою.

Внаслідок інциденту четверо молодих людей отримали серйозні, ймовірно ножові, поранення. Нападники з місця злочину втекли.

Наступного дня правоохоронці затримали трьох підозрюваних – двох 14-річних і одного 15-річного хлопця. Всі вони вже знайомі поліції.

Мотиви злочину все ще з’ясовуються. Раніше слідство заявляло, що немає конкретних ознак злочину на ґрунті ксенофобії. Однак речник поліції каже, що наразі з’ясовується, чи часто підозрювані використовували однакову тактику під час пограбувань. Зазначається, що є підстави вважати, що це не перший випадок, коли група діяла в такий спосіб, однак цього разу ситуація загострилася настільки, що одна жертва нападу загинула.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter