У Латвії суд заарештував двох чоловіків, які малювали символ окупаційних військ на будинках

Дата: 17 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Латвії суд арештував двох чоловіків, які малювали на будинках Риги літеру Z на підтримку військової агресії  РФ проти України.

Про це інформує видання Delfi.

Джерело: EPA/Scanpix/LETA

Як пише видання, 4 березня працівники муніципальної поліції помітили в одному з районів Риги чоловіка, який чорною фарбою малював на фасаді будинку літеру Z.

Інформацію передали Ризькому Зіємельському управлінню поліції, яке розпочало з’ясування обставин та зайнялося пошуком підозрюваного.

У ніч проти 14 березня Державна поліція Латвії затримала підозрюваного 1992 року народження. Під час обшуку в його квартирі було вилучено предмети, які можуть бути доказом у рамках розпочатого кримінального процесу“, – йдеться в публікації.

У ході розслідування з’ясувалося, що затриманий мав спільника 1992 року народження. У другого затриманого під час обшуку за місцем проживання також знайдено предмети, які можуть бути доказом правопорушення. Чоловіки зізналися, що знаки російської агресії намалювали на фасадах будинків не менше 35 разів у ризьких мікрорайонах: Югла, Вецмілгравіс, Пурвціємс, Міжціємс та Плявнієки.

Обидва затримані раніше потрапляли в поле зору органів правопорядку за псування майна. Мотиви, які спонукали хуліганів займатися малюванням символіки агресії РФ, встановлюються.

Нагадаємо, у квітні 2022 року Сейм Литви підтримав поправку до закону, яка забороняє використовувати георгіївську стрічку та символи Z і V. Відповідне рішення підтримали 124 члени сейму, проти – один, двоє утрималися. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter