У Латвії позбавили ліцензії на мовлення російськомовний Перший Балтійський канал

Дата: 22 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) анулювала ліцензію на мовлення російськомовного каналу “Перший Балтійський канал Латвія” (ПБК), який ретранслював російський Перший канал.

Про це повідомляється на сайті NEPLP.

Джерело: mediasat.info

Підставою для такого рішення стали три істотних порушення місцевого закону “Про електронні засоби масової інформації”, зафіксовані регулятором протягом року в програмах ПБК.

Перший штраф мовник отримав за грубе порушення правил ретрансляції програм, створених іншими електронними ЗМІ.

Вдруге штраф був накладений за недотримання зобов’язань надавати в програмі не менш ніж 51% щотижневих європейських аудіовізуальних передач.

Третій штраф мовник дістав через показ програм, у яких містилась інформація, що загрожувала або могла становити серйозний ризик громадському здоров’ю. Зокрема, йшлося про те, що Covid-19 – захворювання з низьким рівнем заразності, а вберегтися від нього можна, вживаючи оселедець.

Ліцензію на мовлення в Латвії терміном на 10 років ПБК отримав у лютому 2015 року. Анульована вона буде 26 жовтня 2021 року.

За даними компанії Kantar, яка досліджує бренди, інновації, ритейл, діджитал і медіа, у вересні 2021 року цей телеканал був третім за популярністю в країні разом з каналами латиською мовою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в липні 2021-го Нацрада з електронних ЗМІ Латвії позбавила ліцензії на мовлення російськомовне Radio PIK через грубі порушення в ефірі, зокрема за заклики до воєнного конфлікту.

У квітні 2021 року в країні на виконання рішення NEPLP розпочали блокування доступу до сайту пропагандистського телеканалу “Russia Today на русском”. А в лютому поточного року латвійська Нацрада вирішила вилучити 16 російських телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, адже їхній представник у країні невідомий.

З опівночі 10 лютого в країні перестали показувати REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, NTV Serial (“НТВ Серіал”), NTV Stilj (“НТВ Стиль”), “НТВ право”, “Кіномікс”, “Наше нове кіно”, “Рідне кіно”, “Індійське кіно”, “Кінокомедія”, “Кіносерія”, КВН ТВ, “Кухня ТВ”, BOX TV і HD Life.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter