У Латвії забрали ліцензію в російськомовного радіо через пропаганду війни

Дата: 02 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) позбавила ліцензії на мовлення російськомовне Radio PIK через грубі порушення в ефірі, зокрема за заклики до воєнного конфлікту.

Рішення латвійського регулятора щодо цього набирає чинності 5 липня 2021 року, оскарження не зупиняє його дії, повідомив портал Delfi.

Джерело: nrada.gov.ua

Радіо раніше вже штрафували: вперше – за поширення грубих та непристойних висловів, удруге – за заклики до воєнного конфлікту і повалення державного устрою Литви. У третьому випадку мовник не забезпечив балансу думок в аналітичних дискусійних передачах.

До того ж із 17 до 27 серпня 2020 року під час виборів до міської ради Риги радіо порушило закон про передвиборчу агітацію й отримало штраф на 18,5 тис. євро, який так і не сплатило.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у квітні 2021 року в Латвії на виконання рішення національного регулятора NEPLP розпочали блокування доступу до сайту пропагандистського телеканалу “Russia Today на русском”.

А ще в лютому поточного року латвійська Національна рада з електронних ЗМІ вирішила вилучити 16 російських телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, адже їхній представник у країні невідомий.

З опівночі 10 лютого в країні перестали показувати REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, NTV Serial (“НТВ Серіал”), NTV Stilj (“НТВ Стиль”), “НТВ право”, “Кіномікс”, “Наше нове кіно”, “Рідне кіно”, “Індійське кіно”, “Кінокомедія”, “Кіносерія”, КВН ТВ, “Кухня ТВ”, BOX TV і HD Life.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter