У Латвії анулювали ліцензію на мовлення російському телеканалу “Дождь”

Дата: 06 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського опозиційного телеканалу “Дождь”.

Про це 6 грудня повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Іварс Аболіньш.

Джерело: REUTERS, DENIS KAMINEV (архівне фото)

Рішення про припинення мовлення ухвалили на засіданні латвійської Нацради, яка спеціально зібралася для оцінювання ситуації, пов’язаної з “Дождем”, уточнили журналісти на сайті LSM.lv.

Аболіньш повідомив, що рішення про відкликання ліцензії ухвалили у зв’язку із загрозою національній безпеці та громадському порядку.

“Дождь” має припинити мовлення в Латвії з 8 грудня 2022 року.

2 грудня латвійська Нацрада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) оштрафувала російський опозиційний телеканал “Дождь” на 10 тисяч євро за показану телеканалом мапу з Кримом у складі Росії, а також за вживання слів “наша армія” стосовно збройних сил РФ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що ведучий телеканалу “Дождь” Олексій Коростельов під час ефіру висловив сподівання, що редакції вдається допомагати військовослужбовцям армії Росії, які воюють проти України.

Згодом головред телеканалу Тихон Дзядко перепросив за висловлювання ведучого й повідомив у твіттері, що уривок вилучили з ефіру. Він наголосив на тому, що його медіа “не займалося, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами”.

Пізніше керівниця інформаційної служби “Дождя” Катерина Котрікадзе сказала, що Коростельова звільнили за висловлювання про допомогу російським військовим.

Нагадаємо, що телеканал “Дождь”, визнаний “іноагентом” у Росії, припинив свою діяльність у країні в березні 2022 року. Гендиректорка медіа Наталія Синдєєва пояснила таке рішення редакції ухваленням держдумою “закону про фейки”, згідно з яким журналістам загрожує переслідування за будь-які публікації, що не відповідають офіційній позиції Кремля.

Дзядко та низка співробітників залишили Росію. Мовлення “Дождя” згодом поновилося з Латвії, Нідерландів, Грузії та Франції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter