В РФ до реєстру ЗМІ-“іноземних агентів” внесли телеканал “Дождь” і видання “Важные истории”

Дата: 21 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

До списку потрапили також і журналісти “Важных историй” – головред Роман Анін, Роман Шлейнов, Алеся Мароховська, Ірина Долініна, Дмитро Веліковський та Олеся Шмагун.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу російського Мін’юсту.

Джерело: svoboda.org

Крім “Дождя” та “Важных историй”, до списку вже внесли “Голос Америки”, “Настоящее Время”, “Кавказ.Реалії”, “Крим.Реалії”, “Сибір.Реалії”, різні підрозділи “Радіо Свобода” та інші.

Засновниця і гендиректорка “Дождя” Наталія Синдєєва прокоментувала дану ситуацію виданню “Медуза”.

Очевидно, що рано чи пізно це мало трапитися. Як відповісти на це питання, коли репресивна машина включилася? Тому дивно, що ми ще якийсь час протрималися. Але нічого, ми так просто не здамося, продовжимо працювати! “, – сказала вона.

Синдєєва заявила, що планує оскаржити новий статус.

Неможливо готуватися до такого. Ми намагалися подумати, але це неможливо. Як можна подумати про те, що тобі завтра дадуть по голові і ти потрапиш в лікарню з якимись травмами? Це те ж саме, розумієте? Неможливо до цього готуватися. Зараз будемо думати“, – додала вона.

Нагадаємо, що у Росії діє закон про так званих “іноземних агентів”. У квітні поточного року Мін’юст Російської Федерації вніс видання “Медуза” до реєстру “іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента”.

До реєстру “іноземних агентів” внесено також компанію SIA “Medusa Project”, яку зареєстровано в Латвії. Рішення ухвалено “на виконання вимог чинного законодавства Російської Федерації”, йдеться в повідомленні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter