Ведучий телеканалу “Дождь” розповів про допомогу армії РФ — головред заявив, що його не так зрозуміли

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Ведучий телеканалу “Дождь” Олексій Коростельов під час ефіру висловив сподівання, що редакції вдається допомагати військовослужбовцям армії Росії, які воюють проти України.

Уривок з відео оприлюднив активіст Сергій Стерненко в телеграм-каналі.

“Якщо у вас є свідчення, свідки про те, як проходить мобілізація, про те, як мобілізовані служать на фронті, відправляються на передову і ви хочете про це розповісти, про проблеми російської армії, відправляйте повідомлення на пошту army@tvrain.ru або пишіть у наш телеграм-бот”, — сказав ведучий.

Він висловив сподівання, що багатьом військовослужбовцям вдалося допомогти, “до прикладу, з оснащенням і з елементарними зручностями на фронті”.

“Тому, що ті історії, які публікувалися і розповідалися рідними, чесно кажучи, наводять жах”, — уточнив ведучий.

Згодом головред телеканалу Тихон Дзядко повідомив у твіттері, що уривок вилучили з ефіру.

“Ця фраза створює відчуття у глядача, що телеканал “Дождь” займається наданням допомоги армії РФ. У зв’язку з цим важливо зазначити таке: телеканал “Дождь” не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії — на фронті чи за його межами. Поштова скринька army@tvrain.tv створена для збору особистих свідоцтв про злочини російської армії в Україні та порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації”, — написав він.

На його переконання, поширення інформації про це необхідне для “усвідомлення широкою аудиторією злочинного характеру дій російського керівництва, починаючи з 24 лютого 2022 року”.

“Правду про злочинну та підлу війну повинні знати всі російські громадяни — включно з військовослужбовцями та мобілізованими”, — резюмував Дзядко.

Нагадаємо, що телеканал “Дождь”, визнаний “іноагентом” в Росії, припинив свою діяльність у країні в березні 2022 року. Гендиректорка медіа Наталія Синдєєва пояснила таке рішення редакції ухваленням держдумою “закону про фейки”, згідно з яким журналістам загрожує переслідування за будь-які публікації, що не відповідають офіційній позиції Кремля.

Головний редактор каналу Тихон Дзядко та низка співробітників залишили Росію. Мовлення “Дождя” згодом поновилося з Латвії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter