У Києві затримали групу людей, яка готувала провокації та планувала захопити Верховну Раду

Дата: 01 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали групу осіб, яка 30 червня планувала провокації в Києві, включно із захопленням будівлі Верховної Ради.

Про це повідомили в Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора.

Слідчі встановили, що група людей домовилася провести 30 червня в Києві так зване віче, до якого планували залучити громадські організації та місцевих жителів, маскуючи це під громадський захід.

Під час цього заходу учасники нібито мали “обрати тимчасовий уряд” України, захопити будівлю Верховної Ради, заблокувати її роботу та “усунути від виконання обовʼязків” керівництво держави. При цьому учасникам заходу змовники не розкривали своїх силових планів.

Якби представники влади не виконали їхніх вимог про складання повноважень, змовники планували захопити владу.

СБУ з’ясувала, що групу очолював співзасновник громадської організації, яка з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями. Він орендував у Києві зал на дві тисячі людей і шукав військових та озброєних охоронців приватних структур для реалізації силового захоплення влади.

Нагадаємо, що проросійського блогера Юрія Подоляку заочно засудили до 15 років позбавлення волі. Його визнали винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу. За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ він проводить інформаційні диверсії проти України на замовлення російських спецслужб.

А у листопаді 2023 року 10 років позбавлення волі отримав російський пропагандист Армен Гаспарян, який у своїй книзі стверджував про неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації. Також він закликав владу РФ провести так звану “денацифікацію” України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter