У Києві затримали двох організаторів “вечірок”, на яких принижували дівчат: їм загрожує до 7 років увʼязнення

Дата: 02 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Поліція затримала та помістила до ізолятора тимчасового тримання двох організаторів “вечірок”. Чоловіки, ймовірно, підсипали снодійне дівчатам в алкоголь, а потім знущалися і домагалися їх, знімаючи це на відео. Їм обом повідомили про підозру, чоловікам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Фото: Андрій Нєбитов

Так, 1 лютого правоохоронці провели обшуки за місцем перебування чоловіків у Києві та Івано-Франківській області. Правоохоронці встановили, що організаторами вечірок були двоє друзів, які й поширювали відео на своїх сторінках в інстаграмі та телеграмі.

Поліція повідомила фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За скоєне їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Фото: Андрій Нєбитов

Нєбитов зазначив, що слідчі й прокурори Київської області звернуться до суду з клопотанням про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Подальшу ж долю підозрюваних вирішить суд.

Відреагував на цей інцидент і Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. За вказаними фактом він звернувся до Головного управління Національної поліції та Офісу генерального прокурора щодо забезпечення проведення невідкладного, неупередженого та ефективного розслідування вчинених правопорушень та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

“Наголошую, що будь-які насильницькі дії сексуального характеру заборонені національним та міжнародним законодавством, зокрема Конвенцією Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція), яка набрала чинності для України 01.11.2022, та є неприпустимими і в мирний, і у воєнний час”, – зазначив він.

Насамкінець він додав, що вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру без добровільної згоди потерпілої особи тягне за собою кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, що в одному зі сторіс хлопець пожартував щодо дівчини, яка перебувала поруч: “Її треба накачати, вона казала, що не питиме”. В іншому відео він згадував про медичний препарат “Ксанакс”, який є однією з форм бензодіазепінів, що застосовують під час тривожності та безсоння. Алкоголь підсилює дію цього транквілізатора та вповільнює виведення його з організму. Дія препарату спричиняє загальмованість реакцій, сонливість та сплутану свідомість. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter