У Києві знайшли мертвим ексчемпіона Європи з боксу Володимира Вірчиса – публічного захисника Мангера

Дата: 28 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві на 49-му році життя помер колишній боксер-професіонал, ексчемпіон Європи в суперважкій вазі Володимир Вірчис – за попередніми даними, чоловік вкоротив собі віку.

Про це 28 січня повідомила пресслужба Нацполіції.

Джерело: Watchers.Media/Herman Krieger

Про повішеного чоловіка поблизу будинку на вулиці Раїси Окіпної правоохоронців вночі повідомив випадковий перехожий. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, лікарі констатували смерть потерпілого. Тіло загиблого направили на експертизу. 

Зранку 28 січня до поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що її чоловік вночі пішов з дому та не повернувся. Жінка описала зовнішність зниклого і правоохоронці запросили її на впізнання загиблого, якого виявили вночі. Так було встановлено, що загиблим є саме Вірчис.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, з позначкою “самогубство”. 

За декілька годин до трагедії на сторінці спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” у фейсбуку з’явилася інформація про те, що Вірчис, в минулому – один з друзів і публічних захисників підозрюваного у вбивстві активістки, ексголови Херсонської облради Владислава Мангера, прямо під час судового засідання 27 січня вимагав у останнього повернути борг. 

“Розмова про борги відбувалася під час перерви, Мангер був захищений скляним кубом, та все ж виглядав наляканим. Зрештою, він попросив Вірчиса “не влаштовувати сцен”. Вірчис, здається, лишився невдоволеним”, – уточнювалося в повідомленні. 

Активісти нагадали, що Вірчис викликався бути поручителем Мангера в суді. Також він “брехав слідству про стан здоров’я Мангера, коли той переховувався в лікарні у 2020 році”.

Джерело: фейсбук-сторінка спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?”

За результатами судового засідання Мангера та ще одного фігуранта справи про замовне вбивство Катерини Гандзюк, експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна,  залишили в СІЗО до 27 березня 2022 року.

Радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада того ж року вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Жінка висвітлювала проблеми місцевої політики, корупцію у правоохоронних органах, виступала за збереження Олешківських лісів.

П’ятьох виконавців нападу 2020 року засудили від трьох до шести років ув’язнення.

Справу підозрюваних в організації нападу на активістку Мангера та Левіна розглядає Дніпровський райсуд Києва. Станом на 17 червня 2021 року суд завершив дослідження письмових доказів. Обидва обвинувачені перебувають під вартою, згідно з останнім рішенням суду, до 11 грудня 2021 року.

Під час допиту в суді 18 серпня Левін розповів, що до нього нібито звертався ексзаступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук і просив “провчити” її.

Активісти постійно наголошують, що Рищук причетний до змови стосовно нападу на Гандзюк. Проте в Генпрокуратурі стверджують, що в них бракує доказів для вручення йому підозри.

26 жовтня 2021 року активісти звинуватили адвокатів Мангера в затягуванні розгляду справи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter