Убивство Гандзюк: обвинувачуваний Левін заявив, що її просив “провчити” Євген Рищук

Дата: 19 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Під час допиту в Дніпровському райсуді Києва 18 серпня обвинувачений в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексій Левін розповів, що до нього нібито звертався ексзаступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук і просив “провчити” її.

Про це повідомила журналістка Тетяна Безрук на своїй сторінці у фейсбуку, цю інформацію підтвердив адвокат Масі Найєм.

Джерело: apostrophe.ua

За інформацією Безрук, під час допиту Левін підтвердив прокурору, що був знайомий з Андрієм Гордєєвим і Євгеном Рищуком, які на момент нападу на Гандзюк у липні 2018 року обіймали, відповідно, посади голови Херсонської ОДА та його заступника.

На питання прокурора, чи обговорював обвинувачений з ними напад на Гандзюк, Левін відповів, що з Гордєєвим таких розмов не було, а з Рищуком він “мав розмову”.

“Той сказав, що втомився з нею воювати, чи не можна було якось її провчити. Намагався мене підвести. Я сказав: “Євгене Миколайовичу, тільки не до мене з цими питаннями”, – уточнив обвинувачуваний.

Нагадаємо, що Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Про підозру в організації нападу на активістку повідомили голові Херсонської облради Владиславові Мангеру та Левіну. Їхню справу розглядає Дніпровський райсуд Києва. Станом на 17 червня 2021 року суд завершив дослідження письмових доказів. Обидва обвинувачених перебувають під вартою.

Активісти постійно наголошують, що Гордєєв і Рищук причетні до змови стосовно нападу на Гандзюк. Проте в Генпрокуратурі стверджують, що в них бракує доказів для вручення їм підозр.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter