Убивство Гандзюк: активісти звинуватили адвокатів Мангера в затягуванні розгляду справи

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Активісти звинуватили адвокатів обвинувачуваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера в затягуванні розгляду справи.

Про це йдеться на сторінці спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” у фейсбуку.

Джерело: Watchers.Media

У повідомленні уточнюється, що адвокати “зірвали відразу два заздалегідь запланованих засідання: 26 та 27 жовтня”.

“Офіційна причина: зайнятість в інших судових засіданнях. Усіх адвокатів, а їх у Мангера щонайменше п’ять. При тому що дати судів затверджували ще на початку вересня. І тоді всім п’ятьом вони підходили”, – заявили активісти.

Вони наполягають на тому, що реальна причина цього – те, нинішнього прокурора в справі Андрія Синюка нібито мають призначити до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Синюк є провідним прокурором у справі з 2020 року, саме він представляє обвинувачення в суді, вів досудове розслідування і передавав справу до суду, йдеться в повідомленні. 

“Відповідно, після переведення Синюка до САП в Генеральній прокуратурі не лишається нікого, хто знає справу Каті й може від прокуратури опонувати вибрикам адвокатів Мангера і Левіна”, – впевнені активісти.

Нагадаємо, що Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. Минулого року п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення.

Про підозру в організації нападу на активістку повідомили голові Херсонської облради Мангеру та експомічнику депутата Херсонської облради Олексію Левіну. Їхню справу розглядає Дніпровський райсуд Києва. Станом на 17 червня 2021 року суд завершив дослідження письмових доказів. Обидва обвинувачених перебувають під вартою, згідно з останнім рішенням суду – до 11 грудня 2021 року. 

Під час допиту в суді 18 серпня Левін розповів, що до нього нібито звертався ексзаступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук і просив “провчити” її.

Активісти постійно наголошують, що Рищук причетний до змови стосовно нападу на Гандзюк. Проте в Генпрокуратурі стверджують, що в них бракує доказів для вручення йому підозри.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter