У Києві відкриють другу кризову кімнату для жертв домашнього насильства

Дата: 02 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Незабаром у Києві відкриють другу кімнату кризового реагування для жертв домашнього насильства.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Кризова кімната в Києві, яку відкрили цього року в травні

Кімнату, в якій вже почали робити ремонт, планують відкрити на лівому березі міста. За словами Хонди, за час карантину в лівобережних районах столиці зафіксували понад 5 тисяч звернень щодо домашнього насильства. 

“Відкриття кімнати дасть можливість оперативно надавати прихисток для постраждалих та врятувати чиєсь життя”, – зазначила заступниця голови КМДА.
 
Першу кімнату кризового реагування в Києві відкрили в травні поточного року. Заклад, який входить до системи протидії ґендерно зумовленому насильству, одночасно може приймати вісім осіб. За словами Хонди, з моменту відкриття ним уже скористалися 28 осіб, з яких 16 жінок і 12 дітей. 
 
Нагадаємо, що за перше півріччя в Україні на 40% збільшилася кількість повідомлень про домашнє насильство. Ще на початку пандемії коронавірусу експерти та правозахисники казали, що під час ізоляції жертви та кривдники фактично залишилися сам на сам. Генсек ООН навіть закликав уберегти жінок від епідемії насильства, що поширюється разом з коронавірусом. 
 
Відомо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Для боротьби з домашнім насильством МВС навіть запустило спеціального чат-бота. 

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter