У Києві відкриється перший ветеранський простір для мусульман і мусульманок

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві з’явиться перший ветеранський простір для мусульман і мусульманок, зараз у його приміщенні завершують ремонт, а відкрити його планують за кілька тижнів.

Про це пише “Суспільне Крим” з посиланням на інформацію голови Кримської організації військових та учасників бойових дій, ветерана Арслана Місіратова.

Голова Кримської організації військових та учасників бойових дій Арслан Місіратов. Джерело: “Суспільне Крим”

Після відкриття десятки тисяч мусульман, які служать у ЗСУ, зможуть збиратися тут, ділитися досвідом, молитися та отримувати підтримку, зокрема й психологічну.

За словами Місіратова, ініціатори створення простору тісно спілкуються з капеланами Генштабу.

“Дуже багато хлопців звільняються, та не можуть знайти собі місця. І ми вирішили відкрити цей простір і допомагати хлопцям з працевлаштуванням, надавати юридичні консультації й допомагати їхнім сім’ям”, — пояснив він.

У ветеранському просторі буде чотири кімнати: хол, місце для молитви — намазхана, кімната для навчальних сесій і кімната для капелана та юристів.

“На війні різниці немає, яке віросповідання, яка національність. Ми всі як одна сім’я, як брати, воюємо, бо ворог у нас один. Але, коли наступає післявоєнний час, багато хто звертає увагу на халяльне харчування. Звертають увагу на те, що їм треба помолитися, потрібна кімната для молитви. Ми маємо ці умови створити”, — розповів журналістам очільник Київської обласної організації Всеукраїнської профспілки захисників України, ветеран Рахім Бабаєв.

Усі послуги для ветеранів та ветеранок тут будуть безплатні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в липні 2024 року громадська організація “Українські ЛГБТ військові” заснувала перший в Україні ветеранський хаб для ЛГБТІК-військових. Цей простір має створити безпечні умови та підтримку ЛГБТІК-ветеранів, військових та їхніх союзників.

Також на освітній платформі “Дія.Освіта” з’явився симулятор, що навчить коректно взаємодіяти з людьми, які мають бойовий досвід. Посадовці кажуть, що відпрацювати отримані навички можна завдяки зануренню в змодельовані, але наближені до реальних ситуації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter