У Києві відкрили хаб для колишніх військовополонених

Дата: 11 Лютого 2024
A+ A- Підписатися
У Києві створили простір для спілкування, консультування та реабілітації визволених з полону оборонців України. Простір відкрили за ініціативи захисників Маріуполя.
 
Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.
 
Відкриття хабу. Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

“YOUkraine hub – це простір для взаємопідтримки та допомоги тим, хто побував у руках ворога, а зараз намагається відновити сили та призвичаїтись до нормального життя”, – йдеться у повідомленні.

За словами засновниці фонду YOUkraine Анни Мурашенко, окрім держави, яка допомагає звільненим з полону, має бути і підтримка громадян, тому фонд долучився до створення хабу і взяв на себе організаторські питання.

Робота хабу відбуватиметься за принципом “свої для своїх”. Адже самі військовослужбовці як ніхто інший знають, що з поверненням додому приходять інші випробування: необхідність соціалізації, налагодження особистого життя у часи війни.

Визволені з російського полону захисники Маріуполя Валерія “Нава” Суботіна і Дмитро “Дипломат” Андрющенко звернули увагу на те, що подібні заклади дуже потрібні для зустрічей і спілкування між оборонцями з досвідом полону. Також важливо, що тут можна буде отримати юридичну й психологічну допомогу.

“Координаційний штаб працює над тим, щоб повернути додому усіх українських героїв, але важливо також, щоб визволені оборонці відчували увагу і вдячність суспільства, мали можливість збиратися в подібних місцях для спілкування і взаємопідтримки”, – зауважив керівник секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Більше про роботу YOUkraine hub можна довідатись за телефоном +380966824101

Нагадаємо, 8 лютого відбувся 51-й обмін військовополоненими. В Україну з російського полону повернулися 100 людей.

Раніше ZMINA повідомляла, що 90% українських бранців, які повернулися додому під час січневого обміну військовополоненими між Україною та Росією, піддавались тортурам у полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter