У Києві відкрилася виставка картин, яку ветерани ЗСУ створили під час реабілітації у столичному госпіталі

Дата: 28 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відкрилася виставка під назвою “…ти можеш мати мир, лише коли здатен його захистити…” На цій виставці представлені картини, які створили ветерани Збройних сил України під час проходження реабілітації у київському госпіталі.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Фото: КМДА

Основна мета виставки полягає у тому, щоб підтримати ветеранів, сприяти їх інтеграції в сучасне суспільство та повсякденне життя. Вона покликана показати багатогранний внутрішній світ українських захисників, їх здатність бачити та творити красу.

Над картинами працювали захисники “Азовсталі”, колишні полонені Оленівки, військові, які пережили серйозні контузії та мають неврологічні ускладнення. Завдяки урокам з олійного живопису від художниці Chepurna, вони змогли відновити свій фізичний та емоційний стан під час реабілітації.

Фото: КМДА

“Ці хлопці – прості люди, які мають звичайні почуття — страхи, біль, бажання і мрії. Багато з них сьогодні зневірилися і почуваються непотрібними та покинутими. Майстер-класи з олійного живопису дають багатьом надію та віру в себе. Вони розкривають у військових творчу сторону, про яку вони навіть не здогадувалися. Через картини вони проживають власні історії, відчувають і усвідомлюють себе, і, попри все, випромінюють добро та любов”, – прокоментувала ідею реабілітації поранених через мистецтво художниця Chepurna.

Фото: КМДА

Нагадаємо, що в Американському домі у Києві відкрилася фотовиставка “ЛҐБТКІ+ на захисті України”. На ній представлені портрети українських ЛГБТІК-героїв та героїнь війни, серед яких волонтери та військовослужбовці.

Виставка доступна для перегляду в Американському домі в Києві щовівторка з 15:00 до 20:00 до кінця липня. Відвідування безплатне, однак попередньо слід зареєструватися. Реєстраційна форма буде оновлюватися щотижня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter