У Києві оголосили переможців Національної премії “Високі стандарти журналістики”

Дата: 20 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві 18 грудня оголосили переможців Національної премії “Високі стандарти журналістики” – 2021, відзнаки, створеної 2016 року засновником GROWFORD Institute Віталієм Ломаковичем.

Про це повідомляється на сайті премії.

Лауреати премії Микола Носок та Каріна Пілюгіна. Джерело: standartsofjournalism.com

Лауреатами та лауреатками стали:

  • у категорії “За сталий, якісний медійний проєкт / продукт” – Сергій Сидоренко (“Європейська правда”);
  • “За швидкий та якісний розвиток у професії” – Дарія Гірна (“Суспільне Новини”);
  • “За якісний регіональний / нішевий медійний проєкт” – видання Ukraїner;
  • у спецпроєкті “За найкраще журналістське розслідування зловживань та корупції на ринку електричної енергії” – Сергій Головньов, телеграм-канал “Монополіст”.

На урочистій церемонії Ломакович зазначив, що зараз термін “журналістика” є дещо розмитим і аудиторія часто плутає з журналістами блогерів у соцмережах.

“Справжніх журналістів у наш час вирізняють стандарти: професійні (відповідна освіта, підготовка, знання) дотримання етичних і моральних норм. Саме таких журналістів наші експерти обирають з року в рік”, – сказав він.

Головний режисер Микола Носок та головна продюсерка Каріна Пілюгіна, представники Ukraїner, у промові наголосили, що співавторами видання є шість сотень волонтерів, і подякували їм за створення контенту, який руйнує стереотипи та кордони між людьми.

Гірна присвятила перемогу “всім українським дисидентам, творцям і поширювачам самвидаву в 1960–1980-х роках”, бо саме з них для неї стартує відлік незалежної української журналістики.

Дарія Гірна та Мирослава Барчук. Джерело: фейсбук-сторінка Дарії Гірної

Сидоренко подякував за відзнаку і наголосив, що журналісту важлива оцінка й читачів, але не менш важливо, щоб його оцінювали в професійних відзнаках.

Премію отримує Сергій Сидоренко. Джерело: standartsofjournalism.com

Переможці премії отримали грошові сертифікати та статуетки.

На сайті премії нагадали, що до експертної групи цього року ввійшли журналістка, телеведуча “Суспільного” Мирослава Барчук; головред ділового новинного порталу Liga.net Борис Давиденко; шеф-редакторка інтернет-видання “Детектор медіа” Наталія Лігачова; журналіст, колумніст, телеведучий Павло Казарін; медіаексперт, медіадослідник “Львівського медіафоруму” Ігор Балинський; головред та співзасновник інтернет-видання TEXTY.org.ua Роман Кульчинський; авторка медіамоніторингів інтернет-видання “Детектор медіа”, медіаекспертка “Львівського медіафоруму” Зоя Красовська; головред журналу “Локальна історія” Віталій Ляска; медіаексперт, виконавчий директор “Львівського медіафоруму” Юрій Опока.

У різні роки лауреатами та лауреатками премії ставали журналісти Павло Казарін, Мирослава Барчук, Деніс Бігус, видання “Куншт”, “Крим.Реалії” та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter