У Києві невідомий двічі вистрелив у херсонського журналіста Костянтина Риженка 

Дата: 21 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Херсонський журналіст, головний редактор сайту “Херсон Newscity” Костянтин Риженко повідомив, що на нього скоїли замах у Києві. За його словами, поблизу будинку, де він зараз мешкає, на нього з пістолетом напав невідомий і двічі вистрелив йому в груди. Врятував життя Риженку бронежилет, який був на ньому.

Про це він написав у своєму телеграмі.

Костянтин Риженко. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“20 грудня ввечері через неймовірні пробки поїхав на метро на полігон. Я займаюся зі знайомими силовиками, бо, як показує час, зараз треба мати відповідну підготовку. Аби не везти в руках бронік, у якому займаюсь, одягнув його на себе. Коли повертався, вирішив зайти в аптеку, бо ще трохи маю застуду. В найтемнішому кутку вулиці, неподалік перехрестя біля аптеки, до мене швидко наблизився чоловік і зробив два постріли в ділянку грудної клітки. Після чого я впав, а чоловік швидко побіг у напрямку Овруцької”, – пише херсонський журналіст Костянтин Риженко.

За його словами, лікарі діагностували забій ребер та м’яких тканин, але життю журналіста нічого не загрожує.

Костянтин Риженко написав заяву до Служби безпеки України. Наразі ведеться слідство. Правоохоронці шукають свідків.

“Я це пов’язую зі своєю професійною діяльністю, і, скоріш за все, тут є “російський” слід, але може бути різне – під “шумок” війни іноді можуть зводити рахунки маленькі дріб’язкові люди”, – додав Костянтин Риженко.

Нагадаємо, Костянтин Риженко – херсонський журналіст, головний редактор сайту місцевих новин “Херсон Newscity”. Після захоплення міста російськими окупантами, спростовував фейки російської пропаганди, допомагав волонтерам та місцевим партизанам. Пів року жив в окупованому Херсоні. Після виїзду з міста Риженко дав інтерв’ю Суспільному, в якому розповів про те, як його партизанська група наводила обстріли ЗСУ на базу з російською технікою, про евакуацію, співпрацю із силовими структурами та херсонських колаборантів.

31 березня в телеграм-каналі Риженка з’явилося повідомлення, яке сигналізувало, що журналіст втратив доступ до зв’язку. У ньому медійник озвучив, що причини його зникнення із соцмереж можуть бути технічними або його могли затримати силовики РФ.

Раніше журналіст повідомляв, що його розшукують окупанти в Херсоні, тож він змушений постійно переховуватися.

У НСЖУ з посиланням на джерело, близьке до Риженка, розповіли, що за адресами рідних журналіста в Херсоні одночасно прийшли російські військові. Його брата затримали, батько Костянтина Олександр Риженко вимушений переховуватися.

Останній підтвердив спілці, що росіяни розшукують його сина саме за журналістську діяльність.

1 квітня телеграм-канал фейкового “комітету порятунку Херсонщини” повідомив, що росіяни нібито звільнили Риженка. Проте ні сам Риженко, ні його друзі про це не повідомляли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter