У Києві напали на журналістку, яка висвітлює судову реформу та боротьбу з корупцією

Дата: 17 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У Києві невідомий напав на журналістку 24 каналу Анну Калюжну.

Про це журналістка розповіла на своїй сторінці у фейсбуку. 

Провсяк випадок пишу.Вчора близько 23.30 в районі ЖК Київська Венеція метрів за 300 від мого дому на мене було…

Опубліковано Ан Жюлак Субота, 15 лютого 2020 р.

Напад стався 15 лютого на вулиці Сверстюка, неподалік житлового комплексу “Київська Венеція”, приблизно о 23:30. 

“Якийсь чоловік схопив за обличчя і спробував заткнути рот”, – розповіла Калюжна. 

Після цього дівчина побігла в бік перехожих. Нападник не став бігти за нею, а коли на захист журналістки став один з перехожих, то зловмисник втік. 

Калюжна вже написала заяву до поліції та заявила, що наразі шукає свідків нападу. Вона також повідомила, що причиною нападу може бути її професійна діяльність.

Відомо, що Калюжна працює журналісткою вже сім років. Останніми роками вона спеціалізується на висвітленні судової реформи та антикорупційних органів, роботі Верховної Ради, а останні три місяці є авторкою і ведучою блогу “Політична кухня”, де розповідає про підкилимні домовленості представників влади.

Нагадаємо, що експерти Інституту масової інформації зафіксували у 2019 році 243 випадки порушення свободи слова, з яких 171 стосувався фізичної агресії проти працівників медіа. Також уперше за останні три роки в Україні сталося вбивство журналіста.

Водночас у 2019 році правоохоронці розслідували та передали до суду 14 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно журналістів. За словами виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, дані показують низьку ефективність українських правоохоронців у боротьбі з безкарністю за напади на журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter