У Києві може з’явитися сквер пам’яті харків’янина Данила Дідіка, який загинув унаслідок теракту у 2015-му

Дата: 14 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Києві можуть перейменувати один зі скверів на честь Данила Дідіка – харківського підлітка, який загинув унаслідок теракту у 2015 році.

Відповідне голосування запустили в застосунку “Київ цифровий”. 

Фотографія Данила. Фото: фейсбук-сторінка Ольги Ісакової

Ініціатором кампанії перейменування скверу між будинками №2 та №2/25 на вулиці Паньківській у Голосіївському районі столиці став музикант, журналіст та волонтер Руслан Горовий

“Я прошу всіх, хто пам’ятає Даню, знайти час і проголосувати. Кількість голосів у голосуванні має бути такою, щоб ні в кого не виникло навіть крихти сумніву в доцільності цього. Бо так працює пам’ять”,написав він на сторінці у фейсбуку.

Щоб залишити голос, треба зайти в мобільний застосунок “Київ цифровий” і знайти відповідне опитування в розділі “Опитування”.

Данило Дідік – 15-річний підліток та активіст із Харкова. 22 лютого 2015-го, у річницю перемоги Революції гідності, у місті проходила хода на підтримку єдності України, в якій брав участь Данило. Він ішов попереду колони, тому перебував поблизу епіцентру вибуху, отримав тяжку черепно-мозкову травму та впав у кому. 

Наступного дня, не приходячи до тями, хлопець помер.

Внаслідок теракту загинули ще троє учасників ходи: 18-річний Микола Мельничук, 37-річний Вадим Рибальченко та 52-річний Ігор Толмачов

Організаторами вибуху були Сергій БашликовВіктор ТетюцькийВолодимир Дворніков. У грудні 2019-го їх обміняли на 12 українських військовослужбовців та 64 цивільних, яких тримали в Росії. 

Нагадаємо, що в Харкові назвуть школу на честь Данила Дідіка

Також у селищі Зайцеве на Донеччині є вулиця Данила Дідіка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter